Wijkbeheer

Het bestuur van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen streeft ernaar 2 à 3 keer per jaar overleg met de wijkmanager van het Stadsdeel West van de gemeente Almere te houden. Echter, door regelmatige wisselingen in de gemeentelijke organisatie verlopen de contacten niet altijd even soepel.

In dit overleg worden allerlei zaken besproken die met onze wijk te maken hebben zoals o.a.:

• (groen)onderhoud in de wijk,
  • het slibdepot, · bestaande en nieuwe bestemmingsplannen,
  • toezicht en optreden van de politie bij wangedrag op de plas en het naleven van de regels,
  • het plaatsen van drempels en wegversmalling om hard rijden tegen te gaan,
  • het plaatsen van borden en bankjes,
  • welke plannen heeft de gemeente Almere ten aanzien van onze wijk en de directe omgeving, etc. etc.

Kortom allemaal zaken die met leefbaarheid en een prettig leefklimaat binnen onze wijk te maken hebben en een algemeen belang dienen. Met de nieuwe functionaris in dienst is afgesproken dat er regelmatig gebrieft wordt over de besproken onderwerpen zodat de voortgang van de diverse projecten gewaarborgd wordt. Deze onderwerpen kunnen ook weer aan de orde komen op de algemene ledenvergadering omdat wij als bestuur bijvoorbeeld uw mening willen of uw inspraak vragen of om toegelicht dienen te worden.

Zonodig worden op de algemene ledenvergadering functionarissen van de gemeente uitgenodigd om uitleg te geven over zaken die op dat moment actueel zijn of worden. Dit kan aardige, soms heftige discussies opleveren tussen bewoners en vertegenwoordigers van de gemeente maar uiteindelijk maak het een aantal zaken duidelijk.

Heeft u als bewoner zaken die het algemene belang dienen dan kunt u die altijd kenbaar maken bij het bestuur.

Contacten:
Wijkregisseur: Mw. S.Freichmann – Tel. 14036 swijsbeek@almere.nl
Waterpolitie: Tel. 0900 88 44 (8.30-17.00)
Wijkpolitie: Tel. 0900 88 44 (9.30-17.00)
Gemeente Piket Dienst Brugstoring: Tel. 531 15 02